Basında Biz

auqa

Akyıldız Aqua Park Yazın Vazgeçilmezi

29.06.2010 - 5824 | Balıkesir Politika

  Balıkesir’in ilk ve tek akua parkının bulunduğu Akyıldız AQua Park ve kapalı yüzme havuzu sezonun açılmasıyla birlikte hareketli günler geçiriyor. Dershanelerin, yüzme kulüplerinin dönemsel kayıtlarının yanı sıra halka da açık olan Akyıldız Akua Park ve Kapalı Yüzme Havuzu’yla ilgili işletmenin sahibi Erhan Akyıldız ve yüzme antrenörü Kamile Men’den bilgi aldık.

Balıkesir’in ilk AQua Parkı ve kapalı yüzme havuzuyla ilgili bilgi veren Yüzme Antrenörü Kamile Men, 15 Haziran tarihinde sezonu açtıklarını ve kurslara yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Okulların, dershanelerin ve spor kulüplerinin kayıt yaptırdığı yüzme havuzunun halka da açık olduğunu kaydeden Men, sözlerine şöyle devam etti: “Eğlence amaçlı akua park ya da yüzmek için kapalı yüzme havuzumuz belli saatler arasında vatandaşlarımızın hizmetinde. Bunun yanı sıra sadece bayanlarımıza özel yüzme günlerimiz var. Sabahtan öğlene kadar kurslar var. Bu kurslara 6 yaşından yetişkinlere kadar hitap ediyor. Yüzme kursuna 100- 150 arası kursiyer bulunuyor. Bayanlar için yapılan yüzme günlerine ise 30 bayan geliyor. Hafta içi 12.30’tan 19.00’a kadar, hafta sonu 11.00’den 19.00’da kadar halka hizmet veriyoruz. Halka açık saatlerde akua park ve kapalı havuzdan yararlanabiliyor. Akua parkta ise 110 metre uzunluğunda kaydıraklarımız var. Burada yer alan akua parkta çoğu yerde bulunmayan aletler var. 

Yarı olimpik kapalı 
havuzun boyu değişiyor

Akyıldız AQua Park ve Kapalı Yüzme Havuzu’nda, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’ndan mezun olan 7 yüzme antrenörünün çalıştığını dile getiren Antrenör Kamile Men, “ Akua parka genelde eğlenmek için kullanılıyor. Yüzme havuzunda ise antrenörler yüzme öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor. Yarı Olimpik kapalı yüzme havuzunun yarı sıra çocuk havuzumuz var. Kapalı havuzumuzun bulunmasından dolayı 12 ay boyunca gerek halka gerekse kulüplere hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarını buraya getirip bekleyen aileler için kafeteryamızda zaman geçirme imkânı var. Havuzlarımızın boyu ise 1.40 metreden 1. 75’e kadar yükseliyor. Öte yandan yüzme bilmeyen çocuklar için özel havuzlarımız bulunuyor” dedi. 

Bayanlar için 
özel yüzme günleri
Balıkesir’de eğlence alanında en önemli yatırımlardan birine imza atan başarılı işadamı Erhan Akyıldız’da yaptığı açıklamada ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Havaların durumuna göre havuzun doluluk oranını değiştiğini dile getiren Akyıldız, “ Daha önce Balıkesir’de akua park tarzı eğlence yerleri yoktu. Şimdi insanlar akua parka eğlenmek için geliyor. Bunun yanı sıra memurlar, esnaflar ve çalışanlar her zaman tatil fırsatı bulamıyor. Günlük streslerini ve yorgunluklarını burada atıyorlar. Kurslarda ise bu zamanlar daha çok dershanelerle çalışıyoruz. Dershaneler yaz günlerinde hem eğitimlerini veriyorlar hem de yüzme kursu düzenliyorlar. Bu yıl yeni bir şey daha yaptık. Çalışan anne- babaların çocuklarını düşünerek akşam kurslarını faaliyete geçirdik. Birde bayanlar için Salı ve Perşembe günleri özel yüzme günlerimiz oluyor. Kapalı yüzme havuzumuz olduğu için 12 ay boyunca spor kulüplerinin ve halkımızın ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz. Gün ve saat kavramı olmadan yüzmek isteyenlere hizmet veriyoruz” dedi.

Ulaşım sıkıntısı var
İş hayatında denenmemiş projeler üzerine yoğunlaştığını ve hayata geçirdiğini dile getiren Akyıldız Akua Park ve Kapalı Yüzme Havuzu sahibi Erhan Akyıldız, “ İş hayatında farklı ve denenmemiş projeler benim ilgimi çeker. Akua park projesi de Balıkesir için farklı ve gündeme gelmemiş bir konuydu. Burada bu konuda bir eksikliğin olduğunu düşündüm ve burayı yapmaya karar verdim. Projenin de iyi olması için hiçbir şeyden fedakarlık yapmadık. 7 tane antrenörümüz, 1 güvenlik, 1 sağlıkçımız var. Bu kadar yatırıma rağmen ulaşım konusunda büyük bir sıkıntımızda var. Gala Tesisleri’nin, Nikah Salonu’nun ve bizim bulunduğumuz bölgeye hiç toplu taşıma aracı geçmiyor. İnsanlar Emniyet’in oradan buraya kadar yürümek zorunda kalıyorlar. En azından buradan otobüsler geçebilir” dedi.